Sidhuvudbild

Mat

På Bullerbyn är vi stolta över att kunna servera barn och pedagoger god, näringsriktig och vällagad mat!
Vår förskola är KRAV-certifierad, enligt nivå 2. Vilket innebär att vi ska servera minst 50% ekologiskt odlad och producerad mat och det ska inkludera minst 25% KRAV-märkta livsmedel. Idag har vi över 90% ekologisk mat på förskolan.
Vi serverar bara KRAV-märkta animaliska produkter, såsom mjölk, smör, ost och kött etc. All fisk och skaldjur är MSC-märkt och kommer från kontrollerat fiske med miljöhänsyn.
Menyn är anpassad för en hållbar utveckling och vi serverar vegetarisk mat för alla 2-3 gånger i veckan.

Vi serverar frukost på förskolan för de barn som behöver, mellan 07.30 - 08.00. Då äter vi gröt, yoghurt eller smörgås.

De yngre barnen på Norrgården har fruktstund på förmiddagen.

Lunch serveras kl. 11.00 varje dag. Barnen får själva lägga upp mat på sin tallrik från buffén. De tränar även på att skicka vidare samt hälla upp mjölk eller vatten i glaset. De yngre barnen har mindre kannor att hälla ur.

Till lunchen serveras flera sorters kalla och varma grönsaker i bitar eller i sallad. Frukten serverar vi efter maten.

Vi äter mellanmål kl 14.00 varje dag. Vi äter ofta smörgås med olika pålägg och mjölk samt frukt eller yoghurt med bär eller müsli.

Niva-2.jpg

IMG_0270.JPG

Senast uppdaterad 160907