Förskolan Egalia

Mat

VECKA 16

Måndag:
Lunch: Spagetti med quronsås och sallad
Mellanmål: Smoothie med macka och ost

Tisdag:
Lunch: Marinerad kyckling med ris och sallad
Falafel med samma tillbehör
Mellanmål: Macka med veg pastej/leverpastej, smörgås gurka och mjölk

Onsdag:
Lunch: Lax och broccoli i ugn och kokt potatis med sallag
Vegbiffar med samma tillbehör
Mellanmål: Nybakat bröd med pålägg och mjölk /havredrick

Torsdag:
Lunch: Bönmixgryta med bulgur och sallad
Mellanmål: Gröt med mjölk/havredryck

Fredag:
Lunch: Ezo gelin soppa, nybakat bröd och pålägg
Mellanmål: Kokens val

VECKA 17

Måndag:
Lunch: Pasta med blomkål och lins sås med sallad
Mellanmål: Yoghurt med flingor och hemlagat äppelmos

Tisdag:
Lunch: Korv stroganoff med ris och sallad
Vegetarisk stroganoff med samma tillbehör
Mellanmål: Knäckemacka med pastej och smörgåsgurka och mjölk/havredryck

Onsdag:
Lunch: Panerad torskfilé med kokt potatis och remouladsås och sallad.
Kikärtsbiffar med samma tillbehör
Mellanmål: Nybakat bröd med pålägg och mjölk /havredryck

Torsdag:
Lunch: Indisk vegocurry med matvete och sallad
Mellanmål: Macka med ägg, kaviar och mjölk/havredryck

Fredag:
Lunch: Broccoli soppa med nybakadbröd och pålägg
Mellanmål: Kokens val

VECKA 18

Måndag:
Lunch: Vegetarisk lasagne med sallad
Mellanmål: Yoghurt med muesli

Tisdag: Stängt

Onsdag:
Lunch: Ört och citron marinerad fisk med kokt potatis och sallad
Mellanmål: Nybakat bröd med pålägg och mjölk /havredryck

Torsdag:
Lunch: Kyckling gryta med bulgur och sallad
Mellanmål: Knäckemacka med ägg, kaviar och mjölk/havredryck

Fredag:
Lunch: Grönsakssoppa med nybakadbröd och pålägg
Mellanmål: Kokens val

gronsaker.jpg Vår kock använder ekologiskt och säsongsbaserat i största möjliga mån. Grönsaker serveras till varje lunch.

Senast uppdaterad 180418