Förskolan Egalia

Utflyktstips

Utflykt-Skansen-Eg.jpg För att göra utflykten lätt och rolig har vi ställt samman några saker att tänka på:Tänk på att barnen skall kunna ta av sig, eller få hjälp med att ta av sig kläderna när de är nödiga. Kläder skall vara varma, men också lätta att ta av och på.

Ryggsäck är bra att bära picknick i, för att inte spilla är det bra med mugg med lock. Det finns även muggar med sugrör.

Använd gärna plastbestick, eller engångs. Tänk på att bestick lätt kan tappas bort.

För att barnen skall slippa tappa ut maten på marken så är det bra med matlåda eller tallrikar som är stadiga och har hög kant.

Klattra-i-tall.jpg På Egalia är all mat som serveras sockerfri (med några få undantag vid speciella högtidsdagar). Vi vill att även matsäcken som ni föräldrar skickar med ska vara sockerfri; vatten är utmärkt som måltidsdryck och inga kakor eller bullar får skickas med.

Vill man skicka med varm mat så finns det mattermos. En mattermos håller värmen bra och inkluderar även en tallrik att äta ur. I en mattrmos kan man stoppa med matrester från gårdagens middag. Mat i lite mindre bitar går oftast bäst, till exempel risotto, pytt och grytor. Även soppa med medhavd smörgås går bra.

Kall mat kan vara pannkakor, kall matpaj, pastasallad, köttbullar eller tunnbröd med matigt innehåll.
Gurka eller morotsstavar kan skickas med i en plastpåse

Har ni inte möjlighet att skicka med ert barn matsäck när vi ska på utflykt, kontakta oss, så löser vi det!

Senast uppdaterad 150819