Sidhuvudbild

Mat på förskolan

Maten är en viktig del av förskolan!

Maten som serveras lagas på förskolan. Vår målsättning är att använda ekologiska råvaror i all matlagning i så stor utsträckning som möjligt. Innan årsskiftet kommer vi vara klara med KRAV certifiering av vårt kök.
Vi äter en varierad kost med kött, fisk och vegetariska rätter varje vecka. Vi tar hänsyn till alla barn som pga. olika allergier eller religion inte äter vissa produkter.

Vid måltiden råder lugn och ro och barnen tar själva och skickar mat till varandra samtidigt som det finns gott om tid för samtal. I måltiden finns mycket lärande; mängd, antal och volym, doft, smak och konsistens, ursprung, tillagning och utseende på maten samt förstås empati och hänsyn till andra.

Så här ser basen i vår veckomatsedel ut:

Måndag: Vegetariskt

Tisdag: Fisk/kyckling/kött

Onsdag: Soppa med hembakat bröd

Torsdag: Fisk/kyckling/kött

Fredag: Vegetariskt

Vår kock

På Fyren lagar vår kock all mat från grunden och över 50% av maten vi äter är ekologisk. I varje lunch ingår sallad. Till lunchen dricks det vatten.

Senast uppdaterad 161027