Sidhuvudbild

Mat

På Ragvald är vi stolta över att kunna servera barn och pedagoger en god, näringsriktig och vällagad mat.
Vår förskola är KRAV-certifierad, enligt nivå 1.
Det innebär att minst 25 % av totala inköpsvärdet av livsmedel består av godkända livsmedel enligt KRAV.
Idag har vi över 60% ekologisk mat på förskolan.
Vi serverar bara KRAV-märkta animaliska produkter, såsom mjölk, smör, ost och kött etc. Menyn är därför anpassad för en hållbar utveckling och vi serverar vegetarisk mat för alla 2-3 gånger i veckan.

Vi serverar frukost på förskolan för de barn som behöver, mellan 07.30 - 08.00. Då äter vi gröt, yoghurt eller smörgås.

Lunch serveras kl. 11.00 varje dag. Barnen får själva lägga upp mat på sin tallrik från buffén. De tränar även på att skicka vidare samt hälla upp mjölk eller vatten i glaset. De yngre barnen har mindre kannor att hälla ur.

Till lunchen serveras två olika sorters sallader. Frukten serverar vi efter maten.

Vi äter mellanmål kl 14.00 varje dag. Vi äter ofta smörgås med olika pålägg och mjölk samt frukt eller yoghurt med bär eller müsli.

I köket jobbar vi för en hållbar utveckling och strävar alltid efter att maten är både nyttig för våra barn och bra för miljön.

IMG_9612.JPG IMG_9593.JPG

IMG_9614.JPG

IMG_9616.JPG

Senast uppdaterad 160912