Sidhuvudbild

Mat på förskolan

Maten är en viktig del av förskolan!

Maten som serveras lagas på förskolan. Vår målsättning är att använda ekologiska råvaror i all matlagning i så stor utsträckning som möjligt.
Vi äter en varierad kost med kött, fisk och vegetariska rätter varje vecka. Vi tar hänsyn till alla barn som pga. olika allergier eller religion inte äter vissa produkter.
Niall och övriga personalen har genomgått utbildning för KRAV-Certifiering av förskolans kök.

Vid måltiden råder lugn och ro och barnen tar själva och skickar mat till varandra samtidigt som det finns gott om tid för samtal. I måltiden finns mycket lärande; mängd, antal och volym, doft, smak och konsistens, tillagning och utseende på maten.

Så här ser basen i vår veckomatsedel ut:

Måndag: Vegetariskt

Tisdag: Fisk/kyckling/kött

Onsdag: Soppa med hembakat bröd

Torsdag: Fisk/kyckling/kött

Fredag: Vegetariskt

Vår kock

IMG_1130.JPG

På Skeppet lagar vår kock Niall all mat från grunden och över 50% av maten vi äter är ekologisk. I varje lunch ingår sallad.

Senast uppdaterad 180129