Sidhuvudbild

Viktigt att tänka på

Vid sjukdom

Meddela alltid när ert barn är hemma på grund av sjukdom. Detta så tidigt som möjligt, helst före klockan kl.7.30.

Meddela oss, dagen innan, senast klockan 14.00, då ert barn efter sjukdom kommer tillbaka till förskolan.

Ert barn ska vara hemma en dag, feberfritt innan det kommer tillbaka till förskolan.

Även vid magsjuka ska ert barn vara symtomfritt en dag med normal kost innan det kommer tillbaka. Detta på grund av smittorisken.

Kläder

Vi kommer dagligen, oavsett väder att vara ute. Därför är det viktigt att ert barn har regnkläder och varma kläder tillgängliga på förskolan.

Extra-kläder; trosor/kalsonger, byxor och tröjor bör finnas på förskolan. På vintern är det även bra med ett par extra vantar.

Alla kläder och även nappar bör vara namnmärkta. Detta underlättar betydligt för både er och oss.

Närvaro

Det är viktigt att ni meddelar när ert barn inte kommer till förskolan. Detta gäller vid sjukdom (se tidigare punkt), men även när ert barn är ledigt. Behovet av eventuella vikarier avgörs nämligen utifrån antal barn den aktuella dagen.

Även Gunilla i köket behöver i tid veta vilka barn som är här för att kunna planera måltiderna. Detta är särkilt viktigt om ert barn har specialkost.

Det är även viktigt för oss att ni skriver i era barns närvarotider (på listan i hallen) så att vi kan planera vår verksamhet utifrån det.

För barnens säkerhet är det nödvändigt att ni meddelar oss om ert barn kommer att hämtas av någon annan än er föräldrar.

Inbjudningar

Vi vill att ni sköter inbjudan till kalas och fest för barnen hemifrån.

Senast uppdaterad 171211