Sidhuvudbild

Mat

Vi har ett stort och härligt kök, där vår kock Ippe lagar maten. Förskolan erbjuder även frukost för de barn som behöver.

De äldsta barnen och deras personal på Timmermansgården äter lunch och mellanmål i "Barnrestaurangen där också vuxna får vara" som ligger på nedre plan. De yngsta barnen äter lunch i New York som ligger på övreplan.Alla barn och vuxna på förskolan, stora som små äter tillsammans och maten serveras från en buffé.

På Timmermansgården är vi stolta över att kunna servera barn och pedagoger god, näringsriktig och vällagad mat!
Vår förskola är KRAV-certifierad, enligt nivå 2. Vilket innebär att vi ska servera minst 50% ekologiskt odlad och producerad mat och det ska inkludera minst 25% KRAV-märkta livsmedel. Idag har vi över 80% ekologisk mat på förskolan.
Vi serverar bara KRAV-märkta animaliska produkter, såsom mjölk, smör, ost och kött etc. All fisk och skaldjur är MSC-märkt och kommer från kontrollerat fiske med miljöhänsyn.
Menyn är anpassad för en hållbar utveckling och vi serverar vegetarisk mat för alla 2-3 gånger i veckan.

Till lunchen serveras flera sorters kalla och varma grönsaker i bitar eller i sallad. Frukten serverar vi efter maten.

Veckans matsedel varierar, en dag vegetariskt, en dag soppa med hembakt bröd och en, kanske två dagar med fisk. Däremellan serveras färs, korv, fågel och nötkött.

Senast uppdaterad 160920