Här är 3 populära privata förskolor på Södermalm

      Kommentarer inaktiverade för Här är 3 populära privata förskolor på Södermalm

När man bor i huvudstaden är urvalet stort och att hitta den bästa förskolan för ditt barn kan var en djungel av olika pedagogiker och ledord. För att underlätta sökandet för dig har vi här listat tre av de populäraste privata förskolealternativen för dig som bor på Södermalm.

1. Jensens förskola Zinkensdamm

På Ringvägen 9 på Södermalm ligger Jensens förskola Zinkensdamm som också är en verksamhet från Jensen Education AB. Här utgår man från konceptet ”Träning för verkligheten” för att förbereda barnen inför en framtid som motiverade, självständiga och kreativa individer.

Förskolan utgår också från en hälsoprofil med ett helhetsfokus på rörelse, kost och återhämtning. Här får barnen röra på sig och leka på någon av förskolans två gårdar fyllda med träd, buskar, rutschkanor och sandlådor.

Som förälder kan du följa förskolans verksamhet genom de dagliga blogginläggen och på så sätt få en bättre inblick i barnets vardag.

2. Södermalms Montessoriförskola

På Södermalms Montessoriförskola som är belägen i Gamla stan arbetar man utifrån ledorden respekt, ansvar och professionalism. Förskolan utgår från traditionellt Montessorimaterial för att tillfredsställa barnens behov när det kommer till aktivitet, stimulans och koncentration.

Här vill man ge barnet möjlighet att utvecklas till en självständig individ genom utforskande och förståelse för omvärlden. Även arbete i form av skapande, uppmärksammande av årstidsväxlingar samt djur och natur ges det möjlighet till.

Fokus läggs på att skapa ett tryggt samarbete med samtliga familjer med anledning i syfte att för barnen nå så goda utbildningsresultat som möjligt.

3. Villekulla förskola Södermalm

På Villekulla förskola läggs det huvudsakliga fokuset på barnens meningsskapande och nyfikenhet. Tillsammans med pedagogernas hjälp får barnen chans att uppleva världen.

Förskolan utgår från läroplanen och bedriver verksamheten utifrån ett normkreativt synsätt i syfte att alla barn och föräldrar ska känna sig välkomna och inkluderade. Det kan handla om användandet av ett språk som är inkluderande, bilder och litteratur.

Stor del av tiden spenderas ute på förskolans gård men även i närliggande parker. När det kommer till maten, som tillagas av den egna kocken, är förskolan KRAV-certifierad vilket innebär att minst 50 procent av maten som serveras är ekologisk.