3 knep som gör det lättare att förvara ditt barns leksaker

      Kommentarer inaktiverade för 3 knep som gör det lättare att förvara ditt barns leksaker

De flesta barn har leksaker i överflöd, och ibland kan det vara svårt att minnas var alla dockor och bilar kom ifrån. Ännu svårare är det att hitta ett bra sätt att förvara dem på.

Förvaras måste de dock, om man inte vill dömas till att för evigt gå på legobitar. Lyckligtvis har vi tagit fram tre tips på de bästa förvaringsmetoderna för leksaker.

1. Använd förvaring på hjul

Platsen barnet leker på ändras frekvent, och infaller lekplatsen långt från leksaksförvaringen är oddsen små att sakerna hittar hem igen.

Att ha exempelvis tuschpennor och papper på en vagn med hjul gör det lätt för både den som är stor och liten att hitta en ny ateljé. Den vuxne blir dessutom väldigt glad när allting är lätt att städa undan efteråt.

Det finns massvis av billiga vagnar, lådor och hyllor på exempelvis Ikea. De få investerade kronorna kan göra en förvånansvärt stor skillnad.

2. Gör den lättillgänglig för barnet

En bra poäng som lyfts av Prinsens lager är att anpassa förvaringen efter barnets längd. Om leksaker placeras högst upp i bokhyllan har barnet inte en chans att sysselsätta sig själv. Välj därför hellre att hitta lägre förvaringsalternativ.

Lådorna i vitrinskåpet eller en del av skafferiet kanske kan göras om till en lättillgänglig lego-förvaring.

Anpassa även förvaringen efter barnets ålder. Kan hen inte läsa än kanske det går att sortera med färger eller med hjälp av bilder. Får barnet vara delaktigt kanske hen kan ordna en del av undanplockandet själv.

3. Nyttja dold förvaring

Leksaker kommer för det mesta i grälla färger som matchar få inredningsstilar. När de förvaras öppet blir de snabbt ett ögonsår.

En bra lösning är därför att skaffar korgar, lådor och hinkar som inte är genomskinliga. Genom att ha en estetiskt tilltalande korg i hyllan i vardagsrummet känns hemmet ännu mer ombonat, och dessutom matchar färgerna den övriga dekoren.

På så sätt tänker man inte på att leksakerna är där.