Parkleken Draken

Parkleken Draken är en typ av lekplats. Den stora skillnaden är att det i en parklek dessutom finns utbildade pedagoger som har koll och håller i olika aktiviteter.

Till skillnad från ett traditionellt dagis eller förskola finns det inget krav på föranmälan, utan föräldrarna lämnar barnet som det behövs. 

Drakens parklek har fått sitt namn efter Drakenbergsparken, som den även ligger i.

Många olika möjligheter till lek

Inom en parklek är en stor del av aktiviteterna sådant som barnen ordnar på egen hand. Till hjälp har de exempelvis klätterställningar, studsmattor och bollplan för de äldre barnen, medan det för de yngre barnen finns sandlådor, lekhus och rutchkanor.

Väldigt passande för namnet finns det dessutom en drakskulptur i parken som barnen kan klättra på. Under sommarmånaderna sprutar den dessutom vatten.

Det finns utöver själva parken även leksaker att låna, såsom leksaker till sandlådan. Pedagogerna håller också i aktiviteter och utflykter som barnen kan vara med i. 

Många extra aktiviteter anordnas i samband med sport- och höstlov, då många föräldrar jobbar men barnen är lediga.

I huset finns fritidsverksamhet

Utöver själva lekparken finns även ett typ av föreningshus. Väl inne finns exempelvis toalett, gästkök och skötrum.

I byggnaden hålls även fritidsverksamhet. Barn kan få hjälp med läxor efter skolan, eller spela TV-spel. Det finns även möjlighet att baka, pyssla och spela pingis.

Det finns även ett litet café som säljer barnmat, frukt och bakverk, samt kaffe och te till besökare.

Hur du tar dig hit

Parkleken Draken ligger i närheten av Hornstull och det går att komma hit med röda linjen  eller med 12 olika busslinjer. Det finns även en busshållplats precis i parkens utkant med namnet Lignagatan. 

Den som hellre tar bilen till Drakens parklek kan med fördel ställa den i parkeringshuset tvärs över gatan. Högalidsgaraget har cirka 200 parkeringsplatser, och det bör därför inte vara allt för svårt att hitta plats.