Parkleken Stora Blecktornsparken

Parkleken Stora Blecktornsparken är en typ av öppen förskola. På plats finns kunniga pedagoger som håller i aktiviteter och hjälper barnen på de sätt som behövs. Vad parklekar erbjuder varierar mycket på vilken det är. Just Stora Blecktornsparken har mycket att erbjuda, och tar emot barn i åldrarna 0-5 år. 

Leksaker och djurskötsel

Parkleken Stora Blecktornsparken står ut väldigt mycket gentemot andra parklekar på vår sida. De har nämligen djurhållning. Parkleken tar hand om getter, får, marsvin, grisar och kaniner, som barnen får träffa och klappa.

Utöver djuren finns även andra aktiviteter för barnen i form av klätterställningar, studsmattor,  sandlådor, rutschkanor och gungor. En annan aspekt som gör parkleken unik är att de dessutom har en linbana som barnen kan åka.

Som med de andra parklekarna finns även diverse leksaker att låna. Den som vill kan låna hopprep, bollar, cyklar och bandyklubbor på plats, för att nämna några.

Inne finns ett mysigt café

Det tillhörande huset erbjuder det mesta en besökare kan behöva, med tillgängliga toaletter och skötbord, ett gästkök och ett lekrum. Ibland förekommer även lärarledda aktiviteter inomhus med pyssel, sång, dans och lek.

I huset finns även ett litet fik med glass och bakverk, men även saft, te och kaffe. Under specifika dagar förekommer även korvgrillning och våffelgräddning, varpå även det går att köpa.

Hur du tar dig hit

Den som vill besöka parkleken i Stora Blecktornsparken bör lämna bilen hemma. De närmsta parkeringsmöjligheterna är en bra bit bort, framför allt om sträckan ska gås tillsammans med ett barn.

Tunnelbana fungerar bättre, men är inte heller optimalt. Den närmsta stationen är Skanstull, som ligger två kvarter och en vältrafikerad väg bort.

Det bästa alternativet är att ta bussen, då det finns två hållplatser i närheten av parken med två respektive busslinjer. Hållplatserna heter Tullgårdsparken respektive Ljusterögatan, och båda ligger precis vid parkens utkant.