Tre roliga saker att göra med små barn på Södermalm

      Kommentarer inaktiverade för Tre roliga saker att göra med små barn på Södermalm

Ibland kan det vara svårt att hitta något som är kul för både stor och liten att göra. Framför allt blir det svårt när resan inte får vara allt för lång. Den utmaningen har vi siktat på att underlätta med några aktivitetstips.

Här är våra bästa tips på vad man kan göra på Södermalm tillsammans med sitt barn.

För den som vill bada

Alldeles vid Skanstullsbron ligger Eriksdalsbadet. Den stora simhallen är fullspäckad med saker att göra, i och med äventyrsbadet och simskolorna.

Simhallen utlyser dessutom regelbundet tävlingar för mindre besökare. Dessa sker främst på helger, men gör simträningen lite extra rolig.

Den som inte är en badkruka kan dessutom med fördel bada vid vattnet. Det är dock enbart rekommenderat på varma sommardagar, och inte i mars.

För den som vill se teater

På Södermalm finns förvånansvärt många teatrar att ta del av, med tanke på öns storlek. Det finns tre stycken som bara riktar sig till barn.

Den första, Barnens underjordiska scen, som bland annat erbjuder en scenskola. Där får barn som vill delta och tillsammans med skådespelarna skapa något alldeles eget. Den som hellre tittar på teater kan såklart även göra det.

Dockteatern Tittut ligger även den på Södermalm, och erbjuder som går att höra på namnet dockteater. Teatern grundades redan på sjuttiotalet och håller än idag igång med föreställningar riktade till barn.

Teater Tre går i en helt annat riktning och fokuserar på mimteater. Skådespelarna försöker nå alla barn oavsett språklig nivå, och illustrerar därför det mesta genom rörelser hellre än ord.

För den som vill se film

På Södermalm finns även biografen Bio Rio. De visar regelbundet filmer för barn i sina mysiga salonger,

De har även ett fenomen som de kalla för Babybio. Den riktar sig till föräldrar med småbarn, som skulle störa besökarna på andra biografer. Filmerna visas i en ljusare salong med lägre volym. Varje film har en paus i mitten då föräldrarna antingen kan använda skötbordet eller mikron i salongen, alternativt gå och köpa mat i kaféet utanför.